poradíme Vám vše co se týká zakládání kvasu, obdržíte stručný návod na jeho přípravu
změření cukernatosti suroviny a doporučení pro termín vypálení
uskladnění suroviny – kvasu v kvasírně, kde postupně pozorujeme průběh kvašení (kvas musí být založen podle návodu nebo podle správných receptur. Kvasy, které jsou napadeny octovými bakteriemi, prakticky už není možné zachránit a šíří se dál do úplného zoctovatění
dovezte alespoň minimální množství (50 kg) ovoce, my jej zpracujeme, pohlídáme proces kvašení a po vykvašení Vám oznámíme termín pálení
Vaše ovoce neslučujeme s ostatními zákazníky z důvodu odlišně dozrátého ovoce a obsaženými cukry
naše služby mimo jiné taky nabízí možnost dopravy kvasu do pálenice (vše po předchozí telefonické domluvě)
zákazníkům poskytneme zapůjčení kvasných nádob o objemu od 50 do 200L na vratnou zálohu- tato služba je bezplatná
Pokud budete mít zájem si prohlédnout technologii a prostory pálenice včetně kvasírny rádi Vás uvidíme.
Obsluha Vás provede, vysvětlí, případně zodpoví Vaše dotazy